Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.060 Ft
Menny.:db
Gyártó: Fipromax
Elérhetőség: 10 db raktáron

A Fipromax Spot-On rácsepegtető oldat macskáknak bolhák és kullancsok okozta fertőzés gyógykezelésére és megelőzésére szolgál. A készítmény alkalmas továbbá tetvek, ragadozó atkák és rühatkák elleni védekezésre és bolha okozta allergiás bőrgyulladás kezelésére és megelőzésére.

1 db

Egységár: 2.060,00 Ft/db
Szállítási díj: 990 Ft
Ingyen szállítás 20.000 Ft felett
Ez nagyon állat!

Fipromax Cat kullancs és bolha elleni spot on 1x

méret
1 méret
kivitel
2.060 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

JAVALLAT(OK)
Bolhák (Ctenocephalides spp.) és kullancsok (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., lxodes spp.) okozta fertőzés gyógykezelésére és megelőzésére.
A készítmény alkalmas továbbá Felicola subrostratus (tetű), Cheyletiella spp. (ragadozó atkák), Otodectes cynotis (tűhatka) elleni védekezésre.
Hatékony a Lyme betegség vektora az lxodes ricinus ellen is.
A készítmény alkalmazható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás(FAD) gyógykezelési stratégiájának részeként, amennyiben a diagnózist állatorvos megerősítette.
Amikor a készítményt tetvek okozta fertőzés kezelésére használjuk, a fertőzött macskával érintkezésbe kerülő összes többi macskát is egyidejűleg kezelni kell.
A készítmény nem gátolja meg a kullancsok megtelepedését, viszont a kullancsok az infesztációt követően 24-48 órán belül elpusztulnak, rendszerint anélkül, hogy vért szívtak volna, ezáltal minimálisra csökkentve a fertőző betegségek átvitelének lehetőségét. Az elpusztult kullancsok vagy maguktól leesnek a macskáról, vagy egy finom mozdulattal eltávolíthatók.
Bolha okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelésekor az allergiás beteg macska és az ugyanabban a háztartásban lévő többi macska havonkénti kezelése ajánlott.
ELLENJAVALLATOK
Nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál könnyebb macskákon.
Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) ill. lábadozó állatoknál. Nyulakon tilos alkalmazni, mert súlyos mellékhatásokat és elhullást is okozhat.
HASZNÁLATI UTASÍTÁS
Tartsuk a tubust a hegyével felfelé, majd csavarjuk le a kupakot. A gerincvonal mentén, a lapockák közölt hajtsuk szét a szőrt, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezzük a tubus hegyét közvetlenül a bőrre és nyomjuk meg a tubus hasát többször. Lehetőleg két helyre és csak oda applikáljuk a készítményt, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalogatni. El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe vagy szájába jusson.
Egyszeri kezelés 5 hétig véd a bolhákkal, 3-4 hétig a kullancsokkal való fertőződéstől.
Havonta történő kezelés ajánlott olyan területeken, ahol a bolhával illetve kullanccsal fertőződés veszélye nagy, és ha a macska bolhaallergiás. Azokon a területeken, ahol kisebb a bolhákkal történő fertőződés veszélye, és nem fordul elő kullancs, a készítmény alkalmazása hathetente elég.
Két kezelés közölt legalább négy hétnek kell eltelnie, mivel a készítmény ártalmatlansága nem igazolt ennél rövidebb időközönként való alkalmazás esetén.

Fipromax spot-on 100 mg/ml rácsepegtető oldat macskáknak A.U.V. 0,5 ml tartalmaz:
Hatóanyag:
Fipronil 50,00 mg
Segédanyagok:
Butil-hidroxianizol 0,10 mg
Butil-hídroxitoluol 0,05 mg
Etanol 0,05 ml

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére